I vår familj...

...är vi precis som alla andra.
God jul i förväg!

#prataomdet!

Har ägnat kvällen åt att plöja blogginlägg och tweets av alla dessa starka kvinnor och män som delar med sig av intima och jobbiga historier ur sitt liv. Med de sociala mediernas hjälp öppnar människor upp sig och diskuterar det här svåra med sex och gråzoner, om vad som är okej eller inte. Det är fantastiskt tycker jag! Uppmanar alla att göra detsamma om de känner sig bekväma med det, dela med er.
Något alldeles extra händer på nätet just nu, ett viktigt samtal har kommit igång som är betydligt större än Julian Assanges oskuld eller inte. Jag filar på mitt inlägg jag med, men vi får se om det kommer här i bloggen eller om jag mailar det till http://prataomdet.se/. Gå in, läs och kommentera!

Fel

Jag gick nog inte segrande ur kampen utan får förbereda mig på en andra rond. Doktorn nästa i morgon tyvärr!


Men skitsamma, i enlighet med de privilegier som ge till de sjuka har jag nu bunkarat upp med mögelost, rökt korv och kex. Nu måste jag bara hitta en film att titta på som är lika fantastisk som tilltugget.



Tips?

I made it through the wilderness!

Jag tror faktiskt att jag lyckades besegra bakterierna! Hanna 1 - Bakterierna 0. Hoppas jag.
Dagen får utvisa hur det går.
Vad gör ni om dagarna? Jobb, skola, in between?


Källa kchristieh.com

Smärta

Jag anser mig ha en relativt hög smärttröskel, och har både gått igenom operation, tatueringar och håltagning i öronen utan större gnäll.
Men, nu har jag för andra gången i mitt vuxna liv åkt på en urinvägsinfektion och då förvandlas jag till en bebis. Det gör så förbannat jävla vansinnesont! Möjligtvis kan vissa uppfatta detta som för intima detaljer att dela med sig av, men det bryr jag mig inte om just nu. Det enda jag bryr mig om är att jag I N T E vill gå på toaletten igen, och det jävliga i att det är precis det jag kommer göra inom 2 sekunder. Citronvatten är för övrigt asäckligt, speciellt efter 5-6 liter, och den väntande tranbärsjuicen är inte mycket godare den heller. I morgon är det jag som går till doktorn.

Tyck synd om mig, jag sitter här och gnäller för mig själv!

Självömkan

Eftersom det är vansinnigt synd om mig ikväll efterlyser jag tu roliga hemsidor, onlinespel, ja vad som helst för att få tiden att gå. Hjälp?
Jag känner mig ynkligast i världen och vill att alla ska veta om det.

Här sitter jag och dricker citronvatten av olika skäl och mår sådär

Men såhär blev lussebullarna, fina va?!

Det här är alltså vad jag umgås med idag

Jag har andra vänner också, det har jag. Också.

Rättelse

"Räv" kanske inte räknas som "människa", men här inne är vi liberala.

Kända människor jag var förälskad i när jag var liten

Eftersom det här med att utnyttja sin ledighet till Max inte verkar fungera för mig (fortfarande i mjukisar, flottigt hår och näsan klistrad framför datorn) så tänkte jag helt enkelt ge upp och hänge mig helt åt datorn. Varför inte hänge sig med en lista säger ni? Varför inte, säger jag. Här kommer den!

Kända människor jag var förälskad i när jag var liten:


5. Johan i barnprogrammet på SVT
Vilken man! Varje dag satt jag klistrad, fascinerad av karisman och möjligtvis lika mycket av kaninen pip. Han är kvar på barnprogram om jag  inte misminner mig, vilket jag tycker är hedervärt då det numera bara är en språngbräda till hallåajobb.


4. Robin Hood - räven
Just denna förälskelse orsakade mig mycket skam tills jag nu i vuxen ålder har insett att jag inte var ensam. Konstigt, javisst. Men inte ovanligt!


3. Sune i Sunes Jul
Det blonda håret som bäst kan liknas vid en rotborste, inga  fler kommentarer nödvändiga.


2. Teemu Sälenne
Den finske giganten! Mitt barnahjärta blödde och dagbokssidor fylldes.


1. Carl Bildt
Jag har ingen bra förklaring alls, förutom att jag fortfarande tycker han är en rysligt stilig karl. Kan inte hjälpa det.



Nå, vad säger ni om mina val? Skulle ni vilja byta ut någon?

Fantastiska kläder!

http://sivletto.com/
Kolla in, härliga femtiotalskläder.
Den här hade varit fantastisk på nyår:


Detroit blue dress Fever

GAAAAH VILL HAAAA och så vidare.

Var hittar jag såna här klänningar?

Källa: carrobruden.blogg.se

Sugen på en ny hemsida?

Besök Nicolas Delfinohttp://www.ndid.se/ - han kan fixa allt!

NDID

Julkalendern

Vem orkar egentligen titta på den skit som visas nu på tv? Ingen julkalender har kommit i närheten av Sunes Jul, så därför visar jag idag avsnitt fjorton "Julbaket". Pappa Rudolf i högform! Jag älskar Peter Haber. Varför slängde han bort sin talang på evighetssåpan Beck? Peter come back! All is forgiven döh!



Lussebullar

Eftersom förra satsen försvann mystiskt på ynka två dagar är det nu dags igen!
Arla.se har det absolut bästa receptet, här kommer det:
Ingredienser
(Räcker till cirka 30 lussebullar. Egentligen 35, men jag gillar att göra dem lite större)
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kvarg
2 påsar saffran (1 g)
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Russin till garnering
Gör såhär:
Smula jästen i en stor skål. Smält smöret i en gryta. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader. Häll degspadet över jästen och lös upp den. Tillsätt kvarg, saffran, socker och salt samt det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den är blank och smidig och släpper från kanterna. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa i cirka 40 minuter och sätt ugnen på 225 grader under tiden. Arbeta sen ihop degen på ett mjölat bakbord, och forma 30 stycken lussebullar. Låt dessa jäsa på plåten i cirka 30 minuter. Garnera med russin, pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen i cirka 5-8 minuter för "vanliga lussebullar". Håll koll på dem när de gräddas, de kan enkelt brännas från en sekund till en annan!
YUM!

Bebisgalen!

När jag någon gång blir gravid så ska jag spela den här låten för alla nära och kära. eller vråla den med modifierad text. Så fint! Så lökigt! Så fint!

http://open.spotify.com/track/1t2P7F6X67Wzg61G7mI4V9 Paul Anka – (You're) Having My Baby
Källa Spreadshirt.se

Lura sig själv del 1

Och jag som trodde att snedlugg skulle ge mig ett trendigt utseende, en fräsch image.

Varför liknar det då mest en
comb over?

Dagens lista - Låtar med ordet "chips" i

Jag är bara såååå sugen.
http://open.spotify.com/user/hanlen/playlist/6rVPK2cdkcu3M7EtV51Y5u Låtar med ordet "chips" i

Kaffe...

Varför smakar de första skoporna kaffe ur ett nyöppnat paket så vansinnigt gott?




Bubblare:

  • Första glaset mjölk från paketet.
  • Första chipset ur påsen.
  • Första ölen...nej, öl är gott hela tiden.

Mos

Jag är helt förstörd, och hjärnan känns som sömnmos. Det blir nästan aldrig bra när man somnar på dagen!
Hysteriskt ointressant dag idag förresten, då det inte hänt något alls, varken roligt eller trist. Jag var på den sista reflektionsgruppen för terminen, tog en fika med Sara och Linn och därefter hemgjorda hamburgare.


Jag vet inte alltså, jag har en föreställning om att i alla andra familjer så innebär hemmagjorda hamburgare (eller tacos, eller nåt annat lite pilligt) en mysig gemensam aktivitet som man både njuter av att göra och sedan av att äta upp. Hemma oss oss ser det lite annorlunda ut. Vi bestämmer oss alltid för att göra sådana här grejer när vi är svälthungriga. Själva maten tillreds med manisk hastighet under flåsig tystnad, och den mysiga ätstunden förvandlas mer till en feeding frenzy vars like man enbart ser hos undernärda hajar. Total fokus på matens intryckande i käften och total tystnad.


Hemgjorda hamburgare med vitlöksmajonnäs, ost, tomat, lök, sallad och bröd låter ju mysigt och gott när man beskriver det i alla fall

Källa choclit.blogg.se

Död iller?

Jag köpte en såndär ASFET fakepälsmössa (aka björnkönsorgan?) och tyckte att jag totally rocked it ända fram tills jag såg den här bilden:
Bilden i sig är ju fin (svartvitt is da bomb!), men ser det inte lite ut som om en gammal, trött och kanske skadad iller har lagt sig för att dö på mitt huvud? Bara en tanke.

Dagens lista!

Idag är det Boy Bands Ultimate som gäller! Hård lista att göra, då jag var ett rabiat Take That-fan och avskydde alla andra. Därför blir listan ganska kort.



Frisyrångest

Alla som känner mig vet att jag aldrig har kunnat hålla tassarna borta från mitt hår, vilket har lett till mer eller mindre lyckade (de hemgjorda dreadsen!) hårstilar. Nu känner jag att det kliar igen, men som numera mogen och förståndig kvinna vill jag inte att förändringen blir så wild and crazy. Vad tycker ni, vilken väg ska jag ta?
Här är ett axplock av hur det har sett ut innan:
Vilket är bäst?

Helt hysteriskt

Detta var kissa-på-sig-kul efter en flaska vin, och fortfarande lika roligt två nyktra dagar senare.

Tack Johanna!


Helgen v. 49

Eftersom helgen v. 48 inte alls fick den uppmärksamhet den förtjänade ( förutom en Bob Hund-relaterad facebook-status) kommer här en recap av denna helgen.

Fredagen började med att jag vaknade, gick upp ur sängen när jag upptäckte att platsen bredvid mig var tom och traskade vidare ut i vardagsrummet. Där framför datorn satt min kära sambo, eller vad som en gång var min sambo. Han såg lite ut som han gått en boxningsmatch mot döden och förlorat. I och med att han hade en deadline för ett jobb hade han suttit uppe hela natten vid datorn, och var vid mitt uppvaknande inne på sin tjugofemte timme framför datorn. Jag ojade mig lite, sen satte jag igång med storstädning. Dagen framskred i städandets tecken, och på kvällen kom en drös tjejer hit för artt dricka vin! Jättemycket vin drack vi. Vid klockan ett på natten tyckte jag det var en fantastisk idé att sätta på Dirty Dancing ("Vilken MAN han var ändå"..."Jag kan ALLA repliker, jag säger dom EN SEKUND före - hör ni??") och hade då en tvångsvisning. Ingen orkade protestera, så det fick avsluta en mycket lyckad kväll.


Lördagen var lugn, lugn och lugn. Efter att ha vaknat klockan sju och insett att jag fortfarande var full gick jag och la mig igen och vaknade upp vid ett. På kvällen gick vi och såg Harry Potter-filmen igen och jag battlade med mina motstridiga känslor av "Vilken fantastisk film! Vad bra att se den en gång till, nu kan man ju liksom fokusera på detaljerna" till "Jag är alldeles för gammal för att se Harry Potter två gånger på bio, ungdomarna stirrar på mig". Med andra ord en alldeles lagom paranoid trevlig kväll.

Idag har jag inte gjort någonting alls. Släpade mig in i duschen då jag insåg var den skumma doften kom ifrån, annars...inget av värde. Nu ska jag se på Oceans. Jag hade glögg som skulle drickas till filmen, men den tog slut.


Hepp!

Dränerad

Herregud, mitt huvud.

Totalt tömt på allt som kan liknas vid intelligens och kvicktänkthet. Linn och jag har korrekturläst C-uppsatsen idag.Om och och om och om igen. Som den där gamla låten.  Jag hade en episk strid med numreringssytemet i Word i fyra timmar, men sänkte den jäveln efter lunch.




Ser precis att det nu inte längre är någon skillnad mellan morgondöda Hanna och vardagspiffiga Hanna. Inte på det bra viset.

Inget mer än så för tillfället, tyvärr. Vad har ni gjort idag? Något kul? Snälla dela med er, det kan jag behöva.

Tio tankar på morgonen

  • Det sitter en ny spindel i taket ovanför toaletten.
  • Mina husdjur känner antagligen inga varma känslor för mig utan mer för maten jag ger dem.
  • Min granne har inte tagit på sig kläder ser jag, han störs tydligen inte av kylan.
  • Antagligen störs han av mig.
  • Idag blir nog uppsatsen helt klar. Känns lite som att föda barn föreställer jag mig, när processen är över och man kanske är lite skönt drogad.
  • Ingen lunchlåda idag heller.
  • Nä, det kom inga fler.
God morgon!

En nattalista!

http://open.spotify.com/user/hanlen/playlist/5JrKEmRS82tPUCEA0aPZpd Blip blop

Fula ord till ful maskin

Ibland kommer lusten över en. Lusten att dänga den satans datamaskinen i väggen och lyssna tillfredsställt till ljudet av datamaskinsdelar som krossas (eller vad de nu gör på moderna apparater). Känna att de aldrig kommer besvära en igen.
Jag "blåste" nämligen min dator för två veckor sedan. Att "blåsa" sin datamaskin innebär för er något sämre bevandrade i datamaskinsvärlden att man plockar bort all skit på maskinen och ominstallerar den på nytt. Har jag lärt mig. När jag såg på. För det var ju egentligen inte jag som utförde själva "blåsandet", utan Nico. Sedan dess har datorn ställt till med mer djävulskap än vad den gjorde innan "blåsningen".
Det enda positiva jag har tagit med mig från detta är ett helt gäng nya fräcka ord som jag numera använder i alla möjliga och omöjliga sammanhang och driver Nico till vansinne;


"Öh du, jag fragmenterar lite dårå" funkar ofta fantastiskt i vilken konversation som helst.


"Jag blåser disken va, sjysst" är en annan nybakad klassiker.


Funkar fantastiskt med min nya coola image som teknikintresserad. In the zone liksom.
Jag twittrar också, har TVÅ followers! Den ena är sambon, den andra en alldeles för snäll vän. Själv stalkar jag kändisar mest.

Mitt twitternamn är ju självklart hannalennart för den som inte redan fått nog.

Skicka mig och mamma till Grekland!

Jag har anmält mig till Apollos tävling om en veckas resa till Rhodos. Vill ta med mamma dit och sola, bada och värma upp våra frusna anleten lite. Kan ni inte hjälpa till och rösta?
Jag kan visa upp brännskadorna här sen, jag blygar inte!


Här är länken: http://mythos-beach.apollo.se/



Jag gör det bättre, dock med en mer röd ton.

Kanske en tidig kväll ikväll?

Nu ska jag nog gå och knyta mig.
Tack alla snälla fina människor som orkar läsa mina rantings, och som till och med kommenterar!!
Kram och godnatt.

Mysig kväll väntar!

Efter en något menlös handledning av c-uppsatsen väntar en mycket trevlig afton! Snart kommer Inez med diverse gottgott, så det blir att parkera baken i soffan och jäsa.
(Fin bild, men hade nico sänkt kameran några centimer hade ni också fått ta del av en liten halvsunkig snushög, min skapelse.)
På tal om något helt annat så har jag hyvens grannar i huset. I morde fick jag en hel timmes extra torktid i tvättstugan. Mannen som delade med sig av sin tid underhöll mig under den här timmen med berättelser ur sitt liv. Bland annat avslöjade han att spelar gitarr, och när gitarren inte är på pantbanken (vilket den tråkigt nog var ganska så ofta) så spelar han gärna förförelsesånger som "Stairway to heaven".  Han spelar för övrigt gärna tidiga mornar, då gitarren verkar hjälpa mot svettningar. Texten kanske låter något raljerande, men det här verkar för mig vara en genuint fin man. En gång bar han upp ett stort bord åt mig - på axeln, sex trappor.
Det ni!
Önskar er alla en trevlig kväll!

Dags att dra på sig ansiktet och knalla iväg till handledning

Jag sitter hellre här och stirrar på min statistik. Hela dan.

Kommentera!

Eftersom jag ser att det inte bara är vänner och familj som smyger omkring härinne; Kommentera! Det vore så kul att veta vad ni tycker.
(Vänner och familj får ju väldigt gärna kommentera de med!)

Filippa har makten?

Wikileaks rör om i den svenska lilla grytan!
I en artikel idag i aftonbladet (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8237349.ab) är Freddan tydligen styrd av Filippa, hon formar hans åsikter.
Inte för att vara sån va, men har inte Filippa alltid känts än mer obehaglig än statsministern?
Bara en känsla.
Aldrig varit in höjdare på paint.

 


Schulman börjar blogga igen!

Låtom oss fröjdas!!
Jag älskar twitter.

Kroppsfundering

Det här med kroppsstrumpa hade kanske varit något hörni.

Källa www.movitz50.com

Nu när "mitt nya liv" inte verkar fungerar riktigt som det ska.
Eller vad säger ni?

Lite morgonmusik att öppna de trötta ögonen till

Tisdag morgon, och jag är inte helt säker på om jag lever. På något sätt har vi lyckats få ner tvätt till tvättstugan. Tvätt som vid det här laget hade bildat självständiga stater på sovrumsgolvet.
Det kan behövas lite musik en dag som denna för att komma vidare, varsågod:
Tisdagsmorgon 101207
God morgon.

Ölmåndag!

Jag blev glatt överraskad idag. Efter att ha förväntat mig något skeptiska blickar från mina medmänniskor när jag jag och Johanna traskade in på Tröls för att dricka öl en måndagskväll, så möts vi istället av en nästan fullsatt lokal. Om det är ett bra tecken att många människor inklusive jag själv anser det vara ett sunt tidsfördriv att öla på en måndagkväll vill jag egentligen inte spekulera i, men i vilket fall var det trevligt att vi inte var ensamma. 
Johanna blir man för övrigt väldigt glad av, uppskattar våra kvällar så mycket!
Min spindelfobi stack upp sitt fula tryne ikväll, det var väl den enda smolken i bägaren. Ett litet halvgenomskinligt vider hade mage att fira ner sig rakt i min personliga sfär (vilket för spindlar sträcker sig ett antal meter ut) vilket som vanligt fick mig att utstöta diverse gurglande ljud och ett annat skrik. En trevlig herre från bordet bredvid erbjöd sig efter en något för lång stund att avlägsna inkräktaren med en servett, medan hans bordssällskap tittade på mig med varierande grad av medlidande och löje i.
Vi hade även reflektionsgrupp i skolan idag, vilket är en omskrivning för meninglös sammankomst som ändå är trevlig då man får chans att träffa sina kursare. Efter att den något överenergiska ledaren hade terroriserat utvalda offer om framtidsmål, var dert bara min tur kvar och då var tiden slut. Så passande, för då kan vi ägna HELA nästa gång åt att tala om MIG och MINA MÅL vilket låter helt fantastiskt för en gummikäft som mig och horribelt för mina kursare.
Bra dag helt enkelt!

Fin lördag med bröllop!

I lördags var jag på bröllop, eller bröllopsmottagning hos en av mina äldsta vänner. Han var nog min bästa vän när jag var liten som alltid ställde upp för mig i vått och torrt - och tyvärr gjorde jag inte alltid detsamma. Vi har inte umgåtts på länge, därför blev jag så glad när jag blev inbjuden!
De hade ordnat så fint på mottagningen, och de syntes verkligen hur mycket de tycker om varandra. Jag var tårögd mest hela tiden. Det fick mig att tänka att jag borde ta bättre hand om mina vänner, det är inte alla som har ett sånt stort hjärta och ett sånt tålamod som den här vännen har. Jag har inte gjort mig förtjänt av tt vara hans vän, men jag är glad att jag är det!

Ska man ta och skaka liv i den här åldringen?

Jag har upptäckt att det största problemet med att blogga är att en enorm känsla av töntighet infinner sig, i alla fall hos mig. Även om jag tycker det är jättekul att skriva får tanken på att någon (Tänk om! Vad fint!) kanske kommer läsa det att krypa i pinsamhetstarmen.
Men skitsamma!
!
Vi kör igen. Väl mött!

RSS 2.0