När katten är borta...

När sambon är borta frossar jag i allting han gör kraftiga hulkljud till. Idag:
Tonfisk med barbecuesalt. MUMS!

Discovery

Jag blir lite ledsen när människor rynkar på näsan åt Discovery channel, som om att det är en lägre form av allmänbildning. Jag lär mig jättemycket! Igår lärde jag mig om solstormar, om reptiler och om hur man tillverkar honung. Jag såg också ett vansinnigt spännande inslag om ögonlaserlaserkirurgi, men tyvärr handlade berättarrösten om hur man tillverkar tegel. Man måste ändå säga att det blev en spännande blandning. Bear Grylls lärde mig hur jag ska bete mig om jag måste överleva i bergen, hur man kokar tallbarste och äter ormar, maskar, råa fiskar samt skalbaggar. En liten refelktion gällande Bear - Allt är frukansvärt farligt, hela tiden! Och lurar det mot förmodan inte akut fara bakom hörnet, så har situationen
P-O-T-E-N-T-I-A-L att blir farlig väldigt snart. Det är både spännande och i förlängningen ganska utmattande.

Idag tänker jag spela tv-spel. Jag älskar att vara ledig.

Onsdagen

Min uppenbarelse idag kan bäst liknas vid leguanens rörelsemönster. Allt jag har gjort idag har gått långsamt.  Jag har hasat mig från rum till rum och med glasartad blick stannat upp, stirrat ut i tomma intet för att sedan vända tillbaka och göra om proceduren med en något ändrad rutt. Detta beteende kan sammanfattas i tre ord - Mitt I Semestern.  Ett outsägligt behagligt tillstånd.

Det enda jag har åstadkommit idag som närmast kan likna något produktivt var att laga spaghetti med köttfärssås till sambon och dennes klient som satt och diskuterade hemsidor och annat komplicerat datatjofräs. Böcker har jag också beställt idag, vilket gjorde mig nästan otillåtet upphetsad! Snart landar "A season in hell" av Arthur Rimbaud,  "Ham on Rye" av Charles Bukowski, "Howl" av Allen Ginsberg och "On the road" av Jack Kerouac i brevlådan! Då ska jag riktigt grisa ner mig i kulturellt navelskådande, kanske dricka lite rödvin, röka lite cigaretter och fantisera om hur det skulle vara om jag levde på deras tid, och drömma om möjligheten att jag skulle kunna skriva något så litterärt nydanande och viktigt.


Jag ska skriva en bok! Någon gång.
Kulturell!


Good times! Helt enkelt.

Listor

Om man ska börja med det här igen, kan man väl lika gärna börja med lite göttiga listor!


Dagens låtar
Patti Smith - Piss factory
The Doors - Light my fire
Joy Division - Transmission
The Smiths - Panic
Nico - These days

Dagens filmtips
24 hour party people
The doors
Almost famous
Heathers
Factory girl

Dagens boktips
Invisible - Paul Auster
Just kids - Patti Smith
Breakfast at Tiffany's - Truman Capote
Girlfriend in a coma - Douglas Coupland

RSS 2.0